Optimistcursus

Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist, immers jong geleerd is oud gedaan! Tijdens deze cursus leren de kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale leerbootjes. De minimum leeftijd is 7 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 4 blokken van 2 uur verdeeld over 4 dagen. Extra aandacht wordt besteed aan het leren van de basisbeginselen van het zeilen, zoals sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Op het eigen water van Vakantiepark De Kuilart kan veilig en onder toezicht volop geoefend worden.

Voorwaarden
De zeillessen gaan altijd door ook bij regen of slecht weer, eventueel wordt een theorieles gegeven mocht het onweren. Een zwemdiploma is verplicht en het meenemen van regenkleding wordt aangeraden. Ook is het verplicht om een zwemvest te dragen.

Programma per dag (voorbeeld)
Dag 1:
Vandaag leer je wrikken met het bootje en we leren je hoe je de optimist moet optuigen. We gaan ook al zeilen op het meer van De Kuilart; je vaart een 8-je en leert wat overstag is. Aan het eind van de les ruimen we alles weer op en leer je dus hoe je de boot weer moet aftuigen.

Dag 2:
Vanaf vandaag ga je de boot zelf optuigen en gaan we om de boeien heen zeilen, in een parcours. Ook leer je vandaag hoe het komt dat je bootje vooruit gaat door de wind en pas op voor de gijp!

Dag 3:
Op deze dag ga je het zeilen nog beter onder de knie krijgen, door veel te oefenen gaat het steeds makkelijker.

Dag 4:
Op de laatste dag van de cursus herhalen we wat we tot nu toe geleerd hebben. Aan het einde van de les ontvang je een Kuilart zeildiploma.

Leer zeilen op De Kuilart
Zeilen is een ideale buitensport voor jong en oud of voor het hele gezin. Het kan heerlijk ontspannend of lekker sportief zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat iedereen kan genieten van deze fijne tak van de watersport. Wij zijn zelf super enthousiast over de zeilsport en willen graag onze kennis en vaardigheden overbrengen op iedereen die geïnteresseerd is. Voor meer informatie over deze zeilcursus kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Ga terug naar zeillessen

Tarieven
Huur een optimist
Bij te boeken
Optimistcursus€125,00 per persoon
Daghuur€35,00
Weekendhuur€65,00
Weekhuur€140,00
Zwemvest€1,50 per dag
€3,00 per weekend
€5,00 per week

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zondag van 09:00-18:00 uur