Zeilen in Friesland

Zeilcursussen

Kunt u nog niet zeilen, maar zou u dat wel graag willen? Tijdens de zomervakantie en Hemelvaart/Pinksteren kunt u bij De Kuilart terecht voor een zeilcursus optimist of valk. Tevens worden bij voldoende deelname ook in het voor- en naseizoen cursussen georganiseerd. Deze vinden alleen plaats bij voldoende deelname (2 personen per cursus). Gediplomeerde instructeurs leren u in vier dagen de basis van het zeilen. Heeft u interesse om het surfen te leren, dit kan vanaf heden bij ons SurfcenterSudwest waar gediplomeerde surfinstructeurs u alle kennis van het surfen bijbrengen.

Zeilcursus optimist

Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist, immers jong geleerd is oud gedaan! Tijdens de zeilcursus optimist leren de kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale les bootjes. De minimum leeftijd is 7 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 4 blokken van 2 uur, verdeeld over 4 dagen. Extra aandacht wordt besteed aan het leren van de basisbeginselen zoals sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Op het eigen water van Vakantiepark De Kuilart kan veilig en onder toezicht volop geoefend worden.

Zeilcursus valk

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij de zeilcursus valk. Deze zeilboten zijn gaffel getuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is een zeer stabiele, veilige instructie boot. De cursus bestaat uit 4 blokken van 3 uur, dus 12 uur in totaal. Tijdens de valkcursus worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd zoals optuigen, aanleggen, sturen en de verschillende zeil standen. U kunt ook met uw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen).

Surfcursus

Voor meer informatie over de surfcursus, die vanaf heden op Vakantiepark De Kuilart worden aangeboden door SurfcenterSudwest, kunt u terecht bij SurfcenterSudwest.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m Zaterdag van 09:00-12:30 en 13:00-17:00 uur & Zondag van 11:00-16:00 uur