Zeilen in Friesland

Zeilcursussen

Leer de basics van het zeilen in 4 dagen
Kunt u nog niet zeilen of surfen, maar zou u dat wel graag willen? Tijdens de zomervakanties, Hemelvaart en Pinksteren kunt u bij De Kuilart terecht voor een cursus optimist zeilen, valk zeilen of surfen (surfen alleen in juli & augustus). Tevens worden bij voldoende deelname ook in het voor- en naseizoen lessen en cursussen georganiseerd, maar alleen bij voldoende deelname (2 personen per cursus/les). Gediplomeerde instructeurs leren u in vier dagen de basis van het zeilen of surfen.

Zeilcursus optimist
Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist, immers jong geleerd is oud gedaan! Tijdens deze cursus leren de kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale les bootjes. De minimum leeftijd is 8 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 4 blokken van 2 uur, verdeeld over 4 dagen. Extra aandacht wordt besteed aan het leren van de basisbeginselen zoals sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Op het eigen water van Vakantiepark De Kuilart kan veilig en onder toezicht volop geoefend worden. Klik hier voor meer informatie.

Zeilcursus valk
Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in valken. Deze zeilboten zijn gaffel getuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is een zeer stabiele, veilige instructie boot. De cursus bestaat uit 4 blokken van 3 uur, dus 12 uur in totaal. Tijdens de valkcursus worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd zoals optuigen, aanleggen, sturen en de verschillende zeil standen. U kunt ook met uw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen). Klik hier voor meer informatie.

Surflessen
De surfcursus bestaat uit 4 lesblokken van elk 3 uur. De minimale leeftijd voor de surfcursus is 12 jaar. Deze wordt gegeven op het water van Vakantiepark De Kuilart. Planken, zeilen en surfpakken zijn aanwezig tijdens de cursus. De groepen bestaan uit maximaal zes personen. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Laatste Tweets

  Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • F: 0514-523010
  • Bekijk op Google Maps